Články,  Jídlo

Tobleronky – recept na cookies pro milovníky Toblerone

Toblerone je jednou z nejznámějších čokolád na celém světě. Pokud tuto čokoládu milujete, tento recept je pro vás jako dělaný.

Švýcarsko je ráj pro milovníky čokolády. Mezi nejznámější čokolády pocházející ze země helvétského kříže patří bezesporu Toblerone. O původu a historii čokolády s kousky mandlí a medu si ale povíme někdy příště. Dnes využijeme její skvělou chuť k tvorbě Tobleronek.

Nejprve musím upozornit, že Tobleronky nejsou tradiční švýcarskou cukrovinkou. Na druhou stranu Švýcaři milují čokoládu a pečení, takže vzniká mnoho zajímavých receptů, které stojí za vyzkoušení. Právě mezi tyto recepty patří již zmíněné Tobleronky. 

Recept od Andie Pilot, kanaďanky žijící ve Švýcarsku, jsme pouze lehce poupravili, aby si sušenky ponechaly své švýcarské DNA. Věřím, že se nám to povedlo! Sušenky chutnají skvěle a proto můžeme recept předat dále. Jak tedy na sušenky s pořádnou dávkou Toblerone?

Recept

Surovina
Množství
Máslo
100 g
Cukr (třtinový)
60 g
Vanilkový cukr
15 g
Vejce
1 ks
Hladká mouka
100 g
Kypřící prášek
12 g
Ovesné vločky
120 g
Toblerone
150 g
Med
20 g
Mandle
30 g
Sůl
1 tsp

Postup

  1. V misce smíchejte lehce rozpuštěné máslo se třtinovým cukrem, dokud se nespojí. Poté přidejte vajíčko a opět míchejte do úplného propojení. Na závěr přidejte vanilkový cukr s medem.
  2. Nyní si na pánvi lehce osmažte (nasucho) ovesné vločky, dokud nechytnou barvu. Do druhé misky přidejte hladkou mouku, kypřící prášek, lžičku soli, osmažené vločky, drcené mandle a všechno smíchejte.
  3. Všechny ingredience nyní smíchejte dohromady a přidejte poslední, nejdůležitější ingredienci – čokoládu Toblerone.
  4. Nyní, pokud máte čas, počkejte jednu hodinu, než začnete péct. My čas neměli, takže jsme ihned začali s přípravou pečení.
  5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na pečící papír pokládejte těsto ve tvaru kuliček o velikosti pingpongového míčku. Při aktuálním objemu surovin byste měli vytvořit přibližně 12 sušenek.
  6. Kuličky lehce stlačíme a vložíme na cca 15 minut do trouby. 
  7. Tobleronky nechte vychladnout a máte hotovo!

Výsledek nás velmi překvapil. Tobleronky byly opravdu výborné a recept doporučujeme vyzkoušet. Kdo nemusí mléčnou čokoládu, může klidně použít hořké Toblerone, aneb – fantazii se meze nekladou. 

Líbil se ti článek? Sdílej ho!